Recept van Saskia

“Ik ben helemaal niet zo goed met recepten, maar ik heb van een klant in Den Haag een heel lekker, makkelijk en snel recept voor spinaziesoep gekregen. Die maak ik nog steeds erg graag. De hoeveelheden gok ik eigenlijk altijd maar een beetje... Wat ik zelf erg lekker vind, is de soep te eten met vers afgebakken broodjes.”

Spinaziesoep
2 bouillontabletten (soort naar keuze), 500 g kruimige aardappels (Raya), 800 g wilde spinazie, 200 g blauwe kaas

Bereiding
Breng 1 liter water aan de kook met de 2 bouillontabletten. Schil intussen de aardappels, snijd ze in stukjes en kook ze 10 minuten in de bouillon. Voeg dan de gewassen spinazie toe en laat deze slinken. Doe de blauwe kaas erbij en roer tot die gesmolten is. Pureer het geheel met de staafmixer en klaar!