Recept van Harry

"Ik kook eigenlijk nooit, maar ik houd erg van bladgroenten zoals andijvie en zilverstelen", vertelt Harry desgevraagd. Namens Harry daarom hier een recept met de bijna-vergeten groente zilverstelen, ontleend aan het kookboek Gezond lekker eten van Vreni de Jong en Irmela Kelling.

Zilverstelen met groene saus
750 gram zilverstelen, 1 dl water, 10 gram boter, ½ theelepel zout, 1 eetlepel maïzena met 4 eetlepels melk, wat nootmuskaat, majoraan en olie naar smaak

Bereiding
Stroop het groene blad van de zilverstelen en snijd de stelen in 2-3 cm lange stukjes. Breng het water met de boter en het zout aan de kook en stoof hierin de stukjes zilversteel in ± 10 minuten gaar. Haal de stukjes met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm in een groenteschaal.
Leg nu de bladeren in hetzelfde (kokende) water en kook ze 5-10 minuten. Haal de bladeren uit de pan en hak ze fijn. Roer de maïzena met de koude melk glad en bind hiermee het groentenat. Doe de gehakte bladeren er weer bij en warm door met de nootmuskaat, majoraan en olie naar smaak. Giet deze groene 'saus' midden op de witte stengelstukjes in de groenteschaal en dien warm op.
Lekker met een tomatensalade erbij en stevige (haver)pannekoeken of gierst.