09-05-'12

Frisse groene blaadjes

Deze week zijn we begonnen met het oogsten van de allereerste sla van eigen tuinderij. Nu zijn dat eikenbladsla en romaanse, eind volgende week verwachten we de kropsla en misschien ook de batavia.

15-04-'12

Kapucijners in de maak

Terwijl de eerste rabarber misschien al volgende week op de kraam ligt, groeien ook de kapucijners lekker. De jonge plantjes die u hier ziet, waren eind maart voldoende gegroeid in de kas en kregen toen hun eigen plek buiten. De eerste oogst verse kapucijners, een ware delicatesse, verwacht Ilse in mei.

26-03-'12

Rabarber, het eerste van de volle grond!

Rabarber is in Nederland de eerste vollegrondsgroente die buiten geoogst kan worden. Als de zon zo door gaat, komt de eerste soort al gauw op de kraam! De tweede is een ander ras dat wat later te oogsten is. Door 2 rassen te telen kunnen we u lekker lang rabarber-van-eigen-tuin aanbieden. De foto's die u kunt aanklikken zijn 2 weken geleden genomen: de stelen zijn inmiddels al zichtbaar.

Raapstelen groeien als kool

Ook deze raapstelen werden 2 weken geleden gefotografeerd. Waarschijnlijk kunnen we deze week oogsten. De zon schijnt immers zó uitbundig, dat de groeiomstandigheden in de verder onverwarmde kas optimaal zijn.